Tampereella vuodesta 1938

Koti-Kalustamo on perustettu 15. maaliskuuta 1938 Tampereen keskustaan Näsilinnankatu 22:een. Perustajana oli Pekka Luoto, puusepäksi kouluttautunut nuori mies. Tuolloin liikkeen toimenkuvaan kuului huonekalujen myynnin lisäksi verstastoiminta.

Vuodesta 1968 on keskitytty pelkästään huonekalujen myyntiin. 1970-luvulla tehtiin ensimmäinen sukupolven vaihdos ja toinen vuonna 2009.
Yritys on pysynyt Luodon perheen omistuksessa koko historiansa ajan.

1980-luvun lopulla rakennettiin uudet toimitilat Tampereen Lielahteen, ja vuonna 1996 keskustamyymälästä siirryttiin kokonaisuudessaan Lielahden kalustehalliin. Myymälä- ja varastotilaa on yhteensä n. 2500 m². Lokakuussa 2018 avattiin Tampereen keskustaan Kauppakadulle "Pikkukalustamo", jossa oli huonekalujen ohella kodin piensisustustuotteita. Keskustamyymälä suljettiin marraskuussa 2019 ja toiminta on sittemmin jatkunut normaalisti Lielahdessa.

Koti-Kalustamo on aina keskittynyt laadukkaisiin koti- ja ulkomaisiin merkkituotteisiin sekä hyvään palveluun. Verkkokauppaa ei ole toistaiseksi koettu välttämättömäksi, sillä haluamme tarjota kunnollista asiakaspalvelua ja pitää tuotteet kokeiltavana ja nähtävänä myymälässämme. Palvelemme myös sähköpostitse, puhelimitse sekä sosiaalisen median viestittelyllä mikäli ostoksille ei voi tulla myymälään.

Korona-pandemian vuoksi myymälässä ja kotiinkuljetuksissa noudatetaan maski- sekä etäisyyssuosituksia.

On hienoa myydä kalusteita joiden laadusta vastaavat niitä valmistavat ihmiset ja filosofia siitä, että jotkin asiat kestävät vaikka maailma muuttuu. Huonekalut koskettavat kaikkien ihmisten elämää ja sillä on merkitystä, minkälaisilla esineillä itsensä ympäröi. Laadukas kaluste kestää useita sukupolvia.

Meillä on oma jakeluauto sekä vuosien kokemuksen omaavat ajopojat.
Koti-Kalustamo toimittaa kalusteet kokonaisina – ei lauta- ja ruuvikasoina, paitsi jos asiakas niin toivoo.

DSC01600

Alkuperäinen tunnuskuva vuodelta 1938.